BC Sint-Elisabeth trapt nieuw werkjaar af

Woensdag 30 augustus vond in ’t Poorthuis te Peer de startdag plaats voor de personeelsleden van Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth. Deze jaarlijkse startdag vormt het spreekwoordelijke startschot voor het nieuwe werkjaar.

Naar aanleiding van de veranderingen in de zorgsector stond de personeelsbijeenkomst in teken van het thema ‘Klantvriendelijkheid’.

De personeelsleden kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Na een welkomstwoord van algemeen directeur, Dhr. E. Linsen, werd tijd gemaakt voor een kort bezinningsmoment.

Het bedrijfstheater Klein Barnum bracht vervolgens de interactieve voorstelling ‘Care: Klantvriendelijkheid op de planken’. Dit theatergezelschap uit Gent, slaagde erin om op een luchtige manier een andere maar frisse kijk te geven op klantvriendelijkheid. Door de zeer herkenbare sketches die het gezelschap bracht, werd duidelijk welke de meest voorkomende valkuilen waren in de omgang met anderen. Aan de hand van het letterwoord ‘CARE’ waarbij elke letter staat voor een fase in het klantencontact (Contact-Aanpassen-Reageren-Eindigen) werden de juiste ‘DO’s’ opgesteld. Een voorstelling die bijzonder gesmaakt werd.

Ook werd de nodige aandacht besteed aan het welzijn van de eigen personeelseden. Mevr. Schellekens van IDEWE gaf in dat kader toelichting bij het preventiebeleid inzake de psycho-sociale aspecten.

Afsluiten werd gedaan met een lekkere broodjeslunch die in de foyer van ’t Poorthuis genuttigd werd. Het mag duidelijk zijn: de personeelsleden zijn klaar om het nieuwe werkjaar aan te vatten.